Recomendamos a los lectores de otros idiomas, utilicen el traductor que se encuentra en el menu, arriba.
Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya
El Pla territorial de protecció civil de Catalunya, PROCICAT, s’aplica per gestionar riscos o emergències no inclosos en els plans especials i que poden afectar a la vegada un volum considerable de persones o que poden tenir una repercussió important.
És un pla d’emergències multirisc i complementari dels plans especials.
Es pot aplicar per emergències generals i per incidències greus en el subministrament de serveis bàsics, i també per emergències associades a riscos no especials que es puguin produir en l’àmbit de Catalunya, llevat del risc bèl·lic i de les centrals nuclears.
També es pot aplicar en àmbits territorials inferiors, si es valora que no és suficient la capacitat de resposta de l’administració local o del titular de l’equipament amb el seu pla d’autoprotecció, o bé quan aquests ho sol·licitin a l’òrgan competent en protecció civil.
El document del pla inclou tres annexos:
- Annex I: Especificitats en cas d’incidències greus en el transport de béns i serveis bàsics a la població
- Annex II: Especificitats aplicables a fenòmens de fort onatge
- Annex III: Procediment per a l’habilitació d’espais d’acollida d’emergència en crisis migratòries
L’annex III s’ha creat en la darrera revisió del PROCICAT, per incorporar-hi la resposta del sistema de protecció civil en emergències per crisis migratòries i persones refugiades i altres emergències que generin necessitats extraordinàries en relació amb l’atenció a les persones. Aquest procediment recull les especificitats relatives a l’habilitació dels espais d’acollida d’emergència en el cas de crisis migratòries que generin fluxos extraordinaris de persones en condició de vulnerabilitat que requereixin una atenció humanitària col·lectiva i urgent a Catalunya que no es pugui garantir amb els recursos habituals.
Tanmateix, hi ha alguns riscos que disposen d’un pla d’actuació propi dins del pla PROCICAT, a causa de les seves peculiaritats i de les de l’organització prevista per gestionar-los. Lògicament, en cas d’emergències associades a aquests riscos, entrarà en funcionament el pla d’actuació concret vinculat al PROCICAT.
Fuente: Generalitat